Ik wil me graag abonneren op de nieuwsbrief van Peter de Roode

In Company Training


Paradoxaal adviseren
Mr. President, why don't you want to destroy your enemies? Lincoln: Is that not what I do when I make them my friends.

Wie met klanten omgaat in een adviesrelatie ervaart steeds vaker dat er meer is dan de inhoud van de boodschap. Het is vooral de relatie die centraal staat waarbij het de toon is van de adviseur die de muziek maakt. Toch blijken veel adviseurs vooral het accent te willen leggen op de inhoudelijke kant van hun advies eerder dan op de relationele kant.

Echter wanneer er vervolgens spanningen ontstaan in de relatie met de klant, denk daarbij aan het niet opvolgen van het advies door klant, heeft meer van hetzelfde geen zin. Voor dit soort situaties is de cursus Paradoxaal adviseren geschikt: wanneer overtuigen op inhoud geen zin heeft en adviseur en klant toch gezamenlijk verder moeten.

Doelgroep
Adviseurs, consultants, leidinggevenden die regelmatig met externe of interne klanten te maken hebben waarbij in de adviesrelatie sprake is van een zekere spanning of weerstand.

Resultaat
U bent bekend met de vier fasen van de paradoxale advisering en kunt deze toepassen in een adviesgesprek. Daarnaast heeft u uw eigen ingebrachte case op een paradoxale wijze opgelost zodat u hiermee uw voordeel kunt doen in uw eigen adviespraktijk.

Duur
2 dagen

Onderwerpen
  • Wanneer de paradox te gebruiken?
  • Vier fasen van de paradoxale adviestechniek
  • Verklaring van lastig gedrag van klanten
  • Onderkennen van impasses
  • Inbreng eigen praktijkcase
  • Over het redeneergedrag van mensen
  • Afweermechanismen van de klant
  • Communiceren op drie niveaus
  • De roos van Leary

Werkwijze
Bij deze training staat de eigen ingebrachte case centraal. U wordt uitgedaagd om een case in te brengen die op dat moment actueel is en waarbij de adviesrelatie met uw klant niet optimaal verloopt. Aan de hand van de vier fasen van de paradoxale adviestechniek komt de eigen case meerdere malen aan de orde in verschillende rollenspellen. Houding, taalgebruik en interventie-strategieën van u als adviseur worden uitvoerig besproken en van verbeterpunten voorzien.

Deze training heeft een zeer hoog oefengehalte en het is de ervaring van de trainer dat alle ingediende vastgelopen cases weer vlot getrokken worden. De rollenspellen worden begeleid met video zodat bij het nabespreken ook de non verbale vaaardigheden geëvalueerd kunnen worden.

 

In Company Trainingen


© 2019 pderoode.com